...

Avanos Seramik Uygulama ve Araştırma Merkezi

NEVÜ’de “Renkler Seramik Sergisi” Açıldı
28/05/2022

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Avanos Seramik Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASEM) ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Renkler Seramik Sergisi ve Tuz Pişirim Çalıştayı” etkinliğinin ilk etabını oluşturan “Renkler Seramik Sergisi”nin  açılışı yapıldı.

NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Fuaye Alanı’nda gerçekleştirilen ‘Renkler Seramik Sergisi’nin açılışına; Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Avanos Kaymakamı Olgun Öner, Derinkuyu Kaymakamı Muhammed Yılmaz, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Göksel Şimşek, Avanos Güzel Sanatlar MYO Müdürü Öğr. Gör. Bahadır Cem Erdem, ASEM Müdürü öğretim üyesi Doç. Dr. Betül Aytepe Serinsu, 25 farklı şehir ve üniversiteden akademisyen ve serbest seramik sanatçıları, misafirler ve öğrenciler katıldı.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, üniversite olarak eğitim öğretim faaliyetleri ve bilimsel çalışmaların yanı sıra, kültürel ve sanatsal etkinliklere büyük önem verdiklerini belirterek, kültürel faaliyetlerin üniversitenin dışarıya açılan penceresi olduğunu, özellikle farklı şehir ve üniversitelerden gelen sanatçıları ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

Pandemi sürecinden sonra ASEM olarak düzenledikleri ilk sergiyi Renkler Grubu ile taçlandırdıklarını belirten Doç. Dr. Betül Aytepe Serinsu, açılan serginin de Renkler Grubu’nun 14. sergisi olarak NEVÜ’de açıldığını söyledi. Serinsu ayrıca kendilerine her daim destek olan Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin başta olmak üzere sergiye katkı sunan akademisyen, sanatçı ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

Emekli öğretim üyesi Prof. Soner Genç ise, farklı tarzda çalışan seramikçilerin bir araya gelerek, yedi yıl önce Renkler Grubu’nu kurduklarını belirterek, grubun yeni gelenlerle birlikte sanatsal etkinliklere devam ettiğini belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri ve katılımcılar eşliğinde serginin açılışını gerçekleştiren NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, sergide yer alan eserleri gezerek eserler hakkında bilgi aldılar.

Serginin sonunda Rektör Aktekin beraberinde Avanos Kaymakamı Olgun Öner, Derinkuyu Kaymakamı Muhammed Yılmaz, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Göksel Şimşek ve ASEM Müdürü öğretim üyesi Doç. Dr. Betül Aytepe Serinsu ile   sergide eserleri bulunan akademisyen ve sanatçılara teşekkür belgelerini verdi.  

“Renkler Seramik Sergisi” 18-27 Mayıs 2022 tarihleri arasında NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Fuaye Alanı’nda sanatseverlerin ziyaretine açık kalmıştır.