...

Avanos Seramik Uygulama ve Araştırma Merkezi

NEVÜ ASEM ‘Seramik Sohbetleri’ Programının İkincisini Düzenledi
27/10/2023

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Avanos Seramik Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASEM) tarafından ‘Sanatta İz Bırakmak’ temasıyla düzenlenen, ulusal ve uluslararası sanatçılarının katıldığı “Seramik Sohbetleri” programının ikincisi gerçekleştirildi.

Söyleşiye, Avanos Güzel Sanatlar MYO Müdürü Öğr. Gör. Bahadır Cem Erdem, ASEM Müdürü Doç. Dr. Betül Aytepe Serinsu, NEVÜ akademik personeli ve öğrencileri katıldı.

Moderatörlüğünü ASEM Müdürü Doç. Dr. Betül Aytepe Serinsu ve çevirmenliğini NEVÜ Avanos Güzel Sanatlar MYO Öğretim Elemanı Dr. Öğr. Üyesi Ata Eskin’in üstlendiği Seramik Sohbetleri programının konuğu Ukrayna’lı seramik sanatçısı Yuriy Musatov oldu. Seramik Sanatçısı Musatov, sunumunda sanat hayatı, sanat felsefesi ve eserleri hakkında görseller paylaşarak bilgilerini aktardı.

Söyleşi programı sonunda katılımlarından dolayı seramik sanatçısı Yuri Musatov’a ve çevirmen Dr. Öğr. Üyesi Ata Eskin’e teşekkür belgelerini Avanos Güzel Sanatlar MYO Müdürü Öğr. Gör. Bahadır Cem Erdem ile birlikte takdim eden ASEM Müdürü Doç. Dr. Betül Aytepe Serinsu, ‘Seramik Söyleşileri’  kapsamında ulusal ve uluslararası konukları ağırlamaya devam edeceklerini söyledi.