...

Avanos Seramik Uygulama ve Araştırma Merkezi

Hakkımızda

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Avanos Seramik Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASEM), 4 Aralık 2014 tarih ve 29195 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Bakanlar Kurulu kararıyla kurulmuştur.

AMAÇ

Seramik alanında önemli bir merkez olan bölgenin ihtiyaç duyduğu teknik, teknolojik, sanatsal desteği vermek, eğitim öğretime katkı sağlamak ve üretim yapmaktır.

FAALİYET ALANLARI

a) Seramik alanında kamu ve özel sektöre, ulusal ve uluslararası kuruluş ve kişilere ihtiyaç duydukları alanlarda danışmanlık hizmeti vermek.

b) Ulusal ve uluslararası düzeyde bilimsel araştırma, inceleme, proje, uygulama yapmak ve yaptırmak, görüş bildirmek, rapor hazırlamak, danışmanlık hizmeti sunarak işbirliği yapmak, proje ve benzeri çalışmaları yürütmek, bu tür çalışmalara katılmak ve teşvik etmek, bölgedeki seramik sektörünü güncel ve canlı tutmak.

c) Seramik ve sanat alanlarında kamu ve özel sektöre, ulusal ve uluslararası kuruluş ve kişilere ihtiyaç duydukları alanlarda kurslar, sertifika programları, seminerler, konferanslar, kongreler, çalıştaylar, sempozyumlar, paneller, eğitim ve geliştirme programları düzenlemek, bu faaliyetlerin koordinasyonunu sağlamak, bu alanda Üniversite imkânlarının tanıtımını yaparak bu tür faaliyetleri teşvik etmek.

ç) Seramik ve sanat alanlarında uygulamalı eğitici kurslar düzenlemek ve bu kursları başarı ile tamamlayanlara programın özelliğine göre belge veya sertifika vermek.

d) Çalışma alanı ile ilgili konularda Üniversitenin bütün birimlerine ait laboratuvar, kütüphane, akıllı sınıf, dershane, net-dershane ve diğer eğitim imkânlarından yararlanmak.

e) Bölgede bulunan kırmızı ve beyaz kil yataklarından faydalanmak; çamur ve sır reçeteleri hazırlayarak üretim yapmak ve ürünleri satmak.

f) Teknolojik bilgi üretmek, alternatif pişirim teknikleri kullanmak.

g) Özel sektör-sanayi-okul-üniversite işbirliğini sağlamak.

ğ) Alanla ilgili öğrencilere staj imkânı sağlamak.

h) Bölgenin seramik sektöründe kalkınmasına katkıda bulunmak.

ı) Sanat ve mühendislik alanındaki akademisyen ve tasarımcılarla, çömlek ustalarıyla işbirliği yapmak.

i) Üniversite için sürekliliği olan seramik promosyon ürünleri üretmek.

j) Seramik teknikerlerine, seramik öğrencilerine istihdam sağlamak.

k) Avanos çömlekçiliğini korumak ve yaşatmak için gereken imkânları hazırlamak.