...

Avanos Seramik Uygulama ve Araştırma Merkezi

9. Uluslararası Avanos Uygulamalı Seramik Sempozyumu Sona Erdi
01/11/2015

9. Uluslararası Avanos Uygulamalı Seramik Sempozyumu (UAUSS 2015), “Dış Mekân Seramikleri”  teması ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Avanos Seramik Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASEM), Avanos Kaymakamlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla 15 - 26 Ekim 2015 tarihleri arasında Avanos’ta sergi açılışı ile başladı.

Sempozyum kapsamında Avanos Hacı Nuri Bey Konağında gerçekleştirilen açılışa; Nevşehir Milletvekilleri Murat Göktürk ve Mustafa Açıkgöz, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Nevşehir Vali Yardımcısı Hasan Kayhan, Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan, Avanos Belediye Başkanı İsmet İnce, yurt içinden ve yurt dışından sanatçılar ile davetliler katıldı.

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü öğretim elemanlarının mini konserinin ardından sanatçıların ortaya koyduğu eserlerden oluşan sergi gezilerek sanatçılardan eserler hakkında bilgi alındı.

Sempozyumda Çok Yönlü Sanatsal Uygulamalar Yer Aldı

Sempozyum kapsamında üniversitemize gelen sanatçılar ve Avanoslu çömlek ustalarından oluşan seramik sanatçıları, Avanos’ta ırmak kenarı alanında büyük boyutlu dış mekân seramik eserler üretme amacıyla bir araya geldi. Etkinlik kapsamında, tuz, raku pişirimi ve açık alanda alternatif seramik pişirimleri ile çok yönlü eğitici ve sanatsal uygulamalar yapıldı. Üniversitelerarası etkileşimin gerçekleştiği sempozyuma ülkemizin farklı seramik bölümlerinden öğretim elemanı ve öğrencilerin de yoğun katılımı oldu.

Avanos çömlek ustalarının destekleriyle yapılan etkinliğin, seramik merkezi olan bölgeye katkı sağlaması amaçlanıyor. Etkinlik kapsamında üretilen büyük boyutlu eserler, Avanos bölgesine ve üniversitemiz yerleşkesine kalıcı olarak yerleştirilecek. 

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan, Avanos Belediye Başkanı İsmet İnce ve Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil’in davetli sanatçılara, Sempozyum yürütme kuruluna, çalışma grubuna, emeği geçen görevli öğrencilere ve sponsorlara katılım belgelerini vermeleri ile son buldu.